Afbeelding

Oranjevereniging Empe is 75 jaar

EMPE - De warme zomer van 1945 werd door de mensen beleefd als een roes. De oorlog was voorbij en iedereen wilde feesten. Bevrijdingsfeesten ontstonden spontaan waar mensen samenwoonden. In Empe werd het pas op 21 en 22 augustus gehouden en sprak men al gauw van Oranjefeest, omdat de tijd van de eigenlijke bevrijdingsfeesten al was verstreken. Na dit erste feest is de Oranjevereniging Empe ontstaan.


Nu 75 jaar later telt de bloeiende vereniging ruim 1500 leden. Elk jaar rond Koningsdag en in de maand augustus vinden de Oranjefeesten plaats. En dit jaar 75 Jaar vrijheid, 75 jarig jubileum. De oranjevereniging zegt: "We wilden het groots vieren met heel veel vrolijke activiteiten en niet te vergeten het samen herdenken op 4 mei. Maar door de coronamaatregelen moeten wij al deze festiviteiten afgelasten. Wij willen op een ander moment, in het voorjaar van 2021, alsnog het jubileum vieren." De festiviteiten op 7 en 8 augustus gaan vooralsnog wel door.


Oud Papier

EERBEEK- Ook nu wordt papier opgehaald, maar volgens de richtlijnen van het RIVM. Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald in de straten (2e zaterdag); Wilhelminapark, Lageweg, Beekpad, Het Palisium, Het Hungeling, Derickxkamp, Coldenhovenseweg, Molenstraat, Dr. Gunningstraat, Tullekenweg, Stuyvenburchstraat, Boerenstraat (tot Heemstedeweg), Loubergweg, De Wasacker, Heemstedeweg, Stationstraat, Grizellstraat, Soerense Zand Noord, Illinckstraat, Hogeweg, Smeestraat (tot Heemstedeweg). De containers voor 08:30 uur aan de weg!