Foto's: MARION VERHAAF
Foto's: MARION VERHAAF

Met frisse neus heerlijk op berenjacht!

BRUMMEN - Ondanks de adviezen van het RIVM worden er toch allerlei initiatieven gestart, zodat de kinderen even een frisse neus kunnen halen nu de scholen gesloten zijn. Vanuit de gemeente wordt positief gereageerd op het initiatief van een berenjacht door de gehele gemeente. En is er zelfs een speciale beer-gemeester benoemd, die ook gespot kan worden.


Het initiatief is, volgens sommige berichten, overgewaaid vanuit Australiƫ. En dat werd volop overgenomen in heel Nederland. Zo ook in Brummen en Eerbeek, want achter vele ramen staan beren en andere knuffels klaar om gevonden te worden en afgestreept op de speciale afstreepkaart die op Facebook te vinden is.


Goed idee!

Omdat dit initiatief uitstekend past binnen de 1,5 meter afstand (richtlijn van het RIVM) vindt de gemeente dit een goed idee. Hier geldt ook het motto: Blijf thuis! Maar even lekker naar buiten voor een frisse neus, mag natuurlijk gewoon. Maar houd je wel aan de regels, aldus een bericht van Samen goed voor Elkaar op hun Facebook pagina.


"Al 18 beren in pas 2 straten!"

En dat er hier veel te vinden zijn, dat staat buiten kijf. Op dinsdag kwam een moeder met haar kinderen voorbij wandelen met een papier in de hand. Op de vraag hoeveel zij er hadden gespot, kwam een enthousiast antwoord. "Al 18 stuks, en we zijn pas twee straten doorgewandeld!" Elke keer als zij een beer in de vensterbank zagen staan, werd er even stilgestaan en gezwaaid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding