Steeds meer deuren worden gesloten!
Steeds meer deuren worden gesloten!

Brummen steeds verder op slot!

BRUMMEN - In Nederland nog geen lock down zoals in Belgiƫ en Italiƫ. We mogen naar buiten, maar feit is: steeds meer deuren in de gemeente Brummen gaan dicht. In ieder geval tot 6 april. Huisartsen, verpleeghuizen, winkels, vakantieparken, bibliotheken: alles staat in crisisstand.


Geen bezoek meer mogelijk bij de woonzorglocatie De Beekwal in Eerbeek en Tolzicht in Brummen. Riwis biedt tot en met 6 april geen dagbesteding meer aan en leer/werkbedrijven zijn deze periode gesloten. GGD Noord- en Oost-Gelderland verplaatst het Rijksvaccinatieprogramma naar het najaar van 2020. Welzijn Brummen staakt het grootste deel van de activiteiten en beperkt de openstelling van de panden. Plein 5 is alleen de woensdagochtend en vrijdagochtend. Het Tjark Riks is van maandag tot en met donderdag van 8:45 tot 9:45 uur open voor bloedprikken en op vrijdag van 9:30 tot 10:30 uur. Verder op woensdag van 9 tot 12 uur voor de BAC inloopochtend en op vrijdagochtend voor de Voedselbank.
De bibliotheken gaan dicht tot 6 april. De uitleentermijn van materialen wordt tijdelijk verlengd naar zes weken. Sportkompas heeft de sportaccommodaties gesloten. De dienstverlening van de gemeente Brummen is beperkt. Het Servicepunt in Eerbeek is tot minimaal 6 april gesloten. De digitale agenda voor het maken van een afspraak is op dit moment niet beschikbaar. Bijeenkomsten in het gemeentehuis worden tot nader order uitgesteld. Supermarkten blijven vooralsnog open.