Afbeelding

Tribute aan Elvis Presley

BRUMMEN - Zaterdag 14 maart om 22.00 uur treedt Johnny River op als 'The King'. Elvis Presley, The King Of Rock And Roll werd geboren op 8 januari 1935 en overleed op 16 augustus 1977. Hij heeft 23 jaar gezongen. Hij maakte 134 liedjes.


Elvis Presley’s eerste single That’s Allright kwam uit in juli 1954. Daarna kwam in januari 1956 Heartbreak Hotel uit, een Amerikaanse nummer 1-hit. Na een reeks van succesvolle televisieoptredens en platen die de top van de verkooplijsten bereikten, werd hij gezien als de vooraanstaande figuur van de rock‘nroll.


Zijn energieke interpretaties van liedjes en seksueel provocerende podiumoptredens, in combinatie met een opmerkelijk aansprekende versmelting van multi-etnische invloeden die samenviel met de opkomst van de burgerrechtenbeweging, maakten hem tegelijk enorm populair en controversieel. Want hoewel Presley in de jaren zestig langzaam in de vergetelheid leek te raken als gevolg van beroerde films en matige muziek, kende iedereen hem nog als één van de grondleggers van de rockmuziek. De rij met hits is oneindig, en er zullen er ook een aantal van ten gehore worden gebracht: 'That's All Right', 'Heartbreak Hotel', 'Don't Be Cruel', 'Hound Dog', 'Love Me Tender', 'All Shook Up', 'Jailhouse Rock', 'Can't Help Falling in Love'... zo kunnen we nog wel even doorgaan. U vindt 't Zwientje aan de Zutphensestraat 89, de entree is gratis.