Solisten van de Slagwerkgroep bespelen twee tafels met handen, voeten en ellebogen. Foto: Marion Verhaaf
Solisten van de Slagwerkgroep bespelen twee tafels met handen, voeten en ellebogen. Foto: Marion Verhaaf

Vrolijk Voorjaarsconcert 'Eendracht'

EERBEEK - De Bhoele was afgelopen zaterdag omgetoverd tot concertzaal voor muziekvereniging Eendracht. Het was tijd voor het jaarlijkse Voorjaarsconcert van het Fanfareorkest, het Eendracht Ensemble, de Slagwerkgroep en het Jeugdorkest. De ongeveer 500 bezoekers hebben de hele avond genoten van verschillende muziekstijlen.


Alle muzikanten lieten zich van hun beste kant horen. Onder de bezielende leiding van de
dirigenten Jaap Musschenga, Patrick de Heus, Linda Blom en Suzan Lutke stegen zij haast boven zichzelf uit. Vooral het Jeugdorkest en de Slagwerkgroep gooiden tijdens hun optreden hoge ogen met hun mateloze enthousiasme onder leiding van een haast ontketende Suzan Lutke en Linda Blom. De Slagwerkgroep liet zien dat zij niet alleen met trommels en bekkens uit de voeten te kunnen. Met bewondering keek het publiek toe, hoe een groepje van 6 solisten doodnormale tafels ritmisch bespeelden met handen, voeten en
ellebogen. De beide groepen kregen dan ook terecht een staande ovatie voor hun optreden. Amber Hes presenteerde deze zeer geslaagde avond voor muziekvereniging Eendracht. Tussen de verschillende onderdelen van het concert vertelde zij het een en ander over de muziekstukken die ten gehore werden gebracht. In de pauze werd een verloting gehouden ten bate van de jeugdopleiding. Na afloop van het concert werden er twee stofzuigers van A&A Topper Keuken Apparatuur uit Apeldoorn verloot onder de aanwezige donateurs.