Gemeente; bescheiden maatregelen tegen Corona

GEMEENTE BRUMMEN - De uitbraak van het coronavirus en de verspreiding ervan ook in Nederland leiden bij de gemeente Brummen tot het nemen van bescheiden maatregelen.


Gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk zegt daarover: “Als gemeente Brummen brengen wij actief de (Rijks)boodschap wat betreft het virus en de aanbevelingen hoe er mee om te gaan via onze geijkte kanalen over. Onder meer via onze website en sociale media. Allereerst is het goed om te realiseren dat de bestrijding van het virus landelijk is geregeld. De regie ligt bij de rijksoverheid en er is sprake van advies en inzet van deskundigen vanuit het RIVM en GGD. Bestrijding, maar ook het nemen van eventuele maatregelen en aansturing van de communicatie gaan dus via de Minister en bereiken ons vervolgens via de gezondheidsdienst GGD en de veiligheidsregio VNOG.”


Wel enige maatregelen

Intern neemt de gemeente Brummen wel enige maatregelen zegt Van Dijk: “Als werkgever van ruim 150 medewerkers en als dienstverlener aan onze inwoners, nemen wij vanzelfsprekend de maatregelen die landelijk afgekondigd of geadviseerd worden. Zo hebben we onze medewerkers actief voorgelicht over de gebruikelijke hygiëne-maatregelen. Ook faciliteren we dit, met name als het gaat om medewerkers met direct klantcontacten en die buiten het gemeentehuis werken. Qua faciliteren moet je denken aan beschikbaar stellen van handdispensers zeep in elke ontmoetingsruimte in het gemeentehuis en speciale ontsmettingscrème voor de medewerkers voor wie regelmatig handen wassen wat lastiger is. Dan gaat het bijvoorbeeld om klantmanagers, handhavers en buitendienstmedewerkers.”


Geen reden tot annuleringen

Er is volgens de gemeente op dit moment geen reden om activiteiten in bijvoorbeeld sportaccommodaties of vergaderingen en andere bijeenkomsten te annuleren. “Gelet op de landelijke lijn die wij volgen, is er op dit moment geen reden om als gemeente specifieke maatregelen te treffen als het gaat om accommodaties elders in de gemeente.