Esther van der Steeg
Esther van der Steeg

Lichamelijke en seksuele integriteit in de sport

BRUMMEN - Maandag 16 maart organiseert Sportkompas het 1e sportcafé van 2020. Een sportcafé waar verenigingen samen komen voor een actueel onderwerp en ruimte is om te netwerken. Tijdens dit sportcafé staat de lezing over lichamelijke en seksuele integriteit in de sport centraal.


Iedere vereniging kent situaties waarbij de grens van een normale omgang met elkaar overschreden wordt. Sportkompas streeft een veilig (sport)klimaat voor iedereen na. Sport en bewegen levert prachtige momenten op en bewegen is gezond om te doen! Iedereen zou dan ook een leven lang moeten kunnen genieten van sport. Helaas horen en lezen we steeds vaker, dat er sprake is van onsportief of ongewenst gedrag, waardoor sporters zich onveilig voelen en niet meer ontspannen hun sport kunnen beoefenen. Seksueel grensoverschrijdend gedrag. komt helaas veel voor: 12% van de minderjarige sporters maakt het mee.


Grapje of toch eigenlijk niet

Maar wanneer gaat een grap, een aanraking, een blik of een opmerking eigenlijk over de grens? En kan er ook sprake zijn van gewenst en acceptabel gedrag waar het gaat om het lichaam en seksualiteit? Dit zijn vragen die tijdens de interactieve lezing van Esther van der Steeg tijdens dit sportcafé wordt beantwoord.


Esther van der Steeg

Esther is pedagoog en consulent seksuele gezondheid en deed onderzoek naar lichamelijke en seksuele integriteit in de sport. Sportkompas nodigt u uit om hier op maandag 16 maart om 19:30 uur aan deel te nemen. De bijeenkomst zal plaatsvinden op locatie Rhienderoord, L.R. Beijnenlaan 20, 6971 LE Brummen. U bent van harte welkom om over dit beladen onderwerp mee te denken en te discussiëren met anderen en met Esther.


Aanmelden

Voor aanmelding voor deze interactieve avond of meer informatie kunt u naar de website van Sportkompas gaan. www.stichtingsportkompas.nl.