De aftrap van het Carnavalsweekend met de Lichtjesparade door Eerbeek. Foto: Marion Verhaaf
De aftrap van het Carnavalsweekend met de Lichtjesparade door Eerbeek. Foto: Marion Verhaaf

Spetterend Carnaval in Eerbeek

EERBEEK - Het kan u bijna niet ontgaan zijn, afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse Carnaval. In Eerbeek was daarvoor op vrijdag de opening met de Lichtjesparade. Ondanks de frisse wind waren er veel deelnemers naar het Oranje Nassauplein gekomen voor de start.


Een tractor reed voorop met een verlichte carnavalswagen, daarna volgde de stoet deelnemers. Velen hadden kosten nog moeite gespaard om zich uit te dossen met allerlei lampjes en mooie lampionnen voor de kinderen. Een lange sliert lichtjes ging zo door het dorp richting De Beekwal, om vervolgens te eindigen bij de Residentie De Korenmolen. Deze residentie was ook het de locatie van de feestavonden die Carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Eerbeek organiseerden. De vele bezoekers aan de feestmiddagen en -avonden waren wederom behoorlijk uitgedost. Op zaterdag was er het Locomotiefjesbal, tijdens dit feest konden ook de allerjongsten met de voetjes van de vloer. Op zaterdagmiddag kregen de hoogheden van de vereniging hun wagens te zien. Zij waren weer erg mooi geworden.


Optocht afgelast

Het hele weekend zijn de weersvoorspellingen in de gaten gehouden. Rondom Eerbeek werden al diverse optochten afgelast. En ook De Dwarsliggers besloten de optocht niet te laten starten. De feestavond ging wel gewoon door. Op maandag werd afscheid genomen van de hoogheden.