Verhaar op Cabo Finisterre, het meest westelijke puntje van het Iberisch schiereiland. Archieffoto: Joop Verhaar
Verhaar op Cabo Finisterre, het meest westelijke puntje van het Iberisch schiereiland. Archieffoto: Joop Verhaar

Sponsorfietser voor 'Onze Droom'

OEKEN - Joop Verhaar (69 jr) uit Oeken is gelukkig als hij lekker buiten is, dat is gezond. Hij trekt er dan ook graag op uit met zijn VW-bus, samen met zijn hond, een gitaar en racefiets. Zo legde hij vorig jaar 22.000 kilometer af door ons land en ook door Europa.


Als vrijwilliger van Onze Droom in Brummen, wil hij hen graag steunen. Achter het stuur van zijn bus en fiets en wil hij meer dan 10.000 kilometer afleggen. U kunt hem dit jaar sponsoren voor elke kilometer méér dan dat. Joop Verhaar is één van de mensen die elke twee weken op donderdag muziek komt maken bij Onze Droom in Brummen. "Ik vind dit zo'n goed initiatief, dat ik vind dat Onze Droom op mijn steun mag rekenen." Op de nieuwe locatie kunnen zij met sponsorgeld nog meer plannen realiseren. Zoals een groente- en kruidentuin. Samen tuinieren en daarna gezamenlijk verse maaltijden maken en ook samen opeten.

"Ik ben een zwerver," vertelt hij onze correspondent. "Ik vind het heerlijk met mijn VW-bus van plek naar plek te rijden. Dan pak ik de fiets en heb zo alle cols van Europa gehad." Van te voren heeft hij geen enkel plan en dus ook geen route op papier gemaakt. Hij ziet wel waar hij uitkomt. Een aantal plekken staan wel vast, de eerste overnachting bijvoorbeeld in Frankrijk. En hij wil graag naar zijn dochter in Sevilla. Wilt u hem steunen? Meldt u zich dan aan: st.onzedroom@gmail.com.