Afbeelding

Verdachte van dood vrouw Eerbeek zit langer vast

EERBEEK - De 30-jarige man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 35-jarige Eerbeekse, blijft de komende anderhalve week vastzitten. Dat heeft de heeft de rechter-commissaris in Zutphen deze week bepaald. Eventueel kan het voorarrest nog een keer met 90 dagen worden verlengd als het onderzoek dat vergt.


De 35-jarige Eerbeekse is de nacht van 13 op 14 februari onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in haar woning aan de Bijenkorf in Eerbeek. Omwonden werden rond 14 uur opgeschrikt door politiesirenes en een het lawaai van traumahelikopter. De inzet van de helikopter mocht niet baten. De vrouw bleek al overleden.

Verdachte omstandigheden

Al vrij snel maakte de politie bekend dat er 'verdachte omstandigheden' waren rondom haar dood. Daarbij werd ook bekend gemaakt dat een 30-jarige man verdacht van betrokkenheid bij haar dood was opgepakt. In welke relatie deze tot de vrouw stond is niet bekend gemaakt, maar het zou mogelijk om haar vriend gaan.


Onderzoek loopt

Over de omstandigheden om haar dood is evenmin iets bekend gemaakt, ook niet hoe de vrouw om het leven is gekomen. Het politieonderzoek loopt nog. Volgens omwonenden zou zij een teruggetrokken bestaan leiden, maar zou in haar woning regelmatige ruzie zijn gehoord.

Eerbeek was eerder plaats delict

De laatste keer dat in Eerbeek een persoon op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht was eind december 2009. Een toen 38-jarige man uit Eerbeek bekende de Beekbergse autohandelaar Henk van Ravenhorst met twaalf messteken om het leven te hebben gebracht.


Zakelijk conflict

Een zakelijk conflict over de verkoop van een auto zou toen ten grondslag hebben gelegen aan het fatale conflict. De verdachte dumpte het lichaam van Van Ravenhorst in het buitengebied van Hoog Soeren, waar het pas een paar weken later werd gevonden. De man kreeg in hoger beroep 11 jaar celstraf wegens doodslag.