Paulien Geurkink en Samantha van de Weijer in restaurant De Luchte. Foto: Marion Verhaaf
Paulien Geurkink en Samantha van de Weijer in restaurant De Luchte. Foto: Marion Verhaaf

De nieuwe uitbaters van 'De Luchte'

Brummen/Spankeren – Na een jaar zullen de deuren van De Luchte in Spankeren weer openen. De nieuwe eigenaren Paulien Geurkink en Samantha van de Weijer zijn druk bezig met de laatste zaken regelen. Vanaf 15 februari kunt u weer een heerlijke maaltijd eten in het professionele restaurant onder leiding van Frank van der Heide.

Het drietal is niet onbekend in Brummen. Geurkink heeft als telg uit de familie Teunissen, het ondernemen in de genen. Van de Weijer komt uit Leuvenheim en is samen met Geurkink eigenaar van Unieke Thuiszorg, een thuiszorgorganisatie. Van der Heide was jaren de uitbater van 't Kromhout.

Naast de thuiszorg, begeleiden zij ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Voor onze cliënten zochten we een plek waar ze bijvoorbeeld in de tuin en met dieren konden werken," aldus Geurkink. "Dit vonden we bij De Luchte. Het idee was om iets van een lunchroom in het pand te beginnen, maar we zagen in dat het zonde zou zijn hier niet weer een professioneel restaurant te laten ontstaan. Vandaar dat we Van der Heide hebben benaderd, hij stopt immers in Brummen. Hij komt met zijn hele team bij ons werken. Samen gaan we dat weer op de kaart zetten." Er zijn grootse plannen en de eerste waren het restylen van het interieur. Wie binnen komt herkent het niet meer. De gehele uitstraling is veranderd en lichter geworden. Neemt u dus vooral een kijkje bij de opening op 15 februari.