Voorlezen aan ouderen bij Tolzicht en De Beekwal

BRUMMEN/ EERBEEK - Tijdens de nationale voorleesweek worden dit jaar ook onze ouderen voorgelezen bij de woonzorglocaties van Riwis Zorg & Welzijn. Met korte maar mooie, leuke, grappige, ontroerende en streekverhalen neemt de voorlezer hen even mee op reis en brengen herinneringen tot leven.

Voorgelezen worden is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor oudere bewoners waarvan sommigen zelf niet meer in staat zijn om te lezen. Het geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten. Zo kan voorlezen een rol spelen in het doorbreken van het isolement. Ook op deze manier vormt het waardevolle en aandachtige zorg voor onze ouderen.

Aftrap in 'De Beekwal'

De aftrap in De Beekwal was woensdag 22 januari om 10.00 uur. VVT manager Gea Dijkhuizen las een verhaal voor over het boerenleven in de regio. Vrijwilligster mevrouw Van Bruggen startte om 10.00 uur bij Tolzicht met een kort verhaal speciaal geschreven voor mensen met dementie. De verhalen zijn met plezier en aandacht ontvangen. Zo zal er regelmatig deze week een voorleesmoment plaatsvinden in de huiskamers en tijdens de koffiemomenten bij Tolzicht en De Beekwal. De nationale voorleesweek vindt dit jaar plaats van 22 januari t/m 1 februari.

Een hart vol verhalen

Een van de boekjes waaruit wordt voorgelezen is 'Een hart vol verhalen'. Hierin staan twaalf korte verhalen die speciaal voor mensen met dementie zijn geschreven. De verhalen zijn wel eenvoudig maar zeker niet kinderachtig.

Over Riwis Zorg & Welzijn

In de driehoek Apeldoorn, Hattem en Doetinchem biedt Riwis Zorg & Welzijn ambulante begeleiding en beschermd wonen aan zo'n 1320 cliƫnten met complexe psychische en sociaal-maatschappelijke of lichamelijke hulpvragen. In Brummen en Eerbeek biedt Riwis verzorging, verpleging en thuiszorg aan zo'n 250 bewoners en cliƫnten, waarbij Riwis gespecialiseerd is in dementie en intensieve langdurige zorg voor ouderen. Riwis Zorg & Welzijn is er voor iedereen die hulp nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te kunnen leven.

Wanneer u meer wilt weten over de organisatie en de vele activiteiten van
Riwis Zorg & Welzijn kunt u terecht op de website www.riwis.nl.