Heggenvlechters
Heggenvlechters

Brummense Buitenactiviteiten

BRUMMENSE BUITEN - Ieder najaar worden er buitenactiviteiten uitgevoerd, vaak ter voorbereiding op de winter of om uitvoering te geven aan onderhoud, groene doelstellingen of instandhouding van natuurgebieden of historisch erfgoed.

Heggenvlechters

Afgelopen zondag kwamen de landelijke vereniging Heggenvlechters en het Gilde bijeen op Cortenoever. Zij gingen daar aan de slag met een meidoornhaag bij huize Schoonman om deze ooit gelegde heg weer te herstellen. Met 25 deelnemers werd dit een ware metamorfose en eind van de dag kon men terugzien op een zeer werkzame dag bij geweldige weersomstandigheden. De deelnemers kwamen uit het hele land en er was ook plaatselijke belangstelling om dit ambacht te bekijken. Erwtensoep bij de lunch en een borrel aan het eind van de dag maakten het geheel af.

Groen schoolplein

Afgelopen vrijdag na school werden er honderden bloembollen door diverse kinderen met ouders rond de Expeditie/24-7 school in Brummen geplant. Dit alles in het kader van een Groen Schoolplein. Op initiatief van de school met ouders en buurtbewoners is men bezig het schoolplein rond deze school te vergroenen. Een eerste aanzet is nu gegeven met het planten van bloembollen op zichtbare plaatsen. Verder is men in overleg met de gemeente om dit initiatief voortgang te geven.

Poelenwerkgroep

Afgelopen zaterdag ging de vorig jaar opgeheven poelenwerkgroep Brummen weer aan het werk in Empe. En wel bij het in het verleden opgezette project bij "De Rietmus". Er werd weer flink gewerkt om de verlanding van de poel tegen te gaan en er moest veel riet en lisdodde verwijderd. Na een aantal uurtjes maaien en trekken wist iedereen weer hoe het in het verleden vele zaterdagen was en lag de poel er weer keurig bij ten behoeve van kamsalamander en knoflookpad.