Dialezing bij Vrouwen van Nu

EERBEEK - Maandag 25 november is er weer een afdelingsavond van de Vrouwen van Nu afd. Eerbeek/Hall. Dhr. R. Hey houdt die avond een dialezing over Midden-Europa. De reis gaat via Monchau en Moezeldal naar Luxemburg. Vervolgens naar het Zwarte Woud, Wenen en Praag. Daarna gaat de terugreis via Rothenburg ob Tauber. Een prachtige reis met voor velen herinneringen. U bent welkom in Grand Café De Korenmolen in Eerbeek om 19.30 uur. Ook niet-leden zijn welkom tegen een geringe vergoeding.


Grote duiven tentoonstelling

EERBEEK - Op zaterdag 23 en zondag 24 november vindt de gezamenlijke tentoonstelling plaats van duivenverenigingen Ons Vermaak Eerbeek en Gevleugelde Vrienden uit Dieren. Er zullen +/- 100 duiven gekeurd worden in verschillende klassen. Dit alles speelt zich af op de locatie Handelstraat 47 a in Eerbeek. De openingstijden zijn zaterdag van 20:00 tot 23:00 uur en zondag van 11:00 tot 16:00 uur. Tevens is er een verloting en een bonnenverkoop van jonge duiven van bekende duivenliefhebbers uit de regio.


Lezing over
'De zoektocht van de wetenschapper'

BRUMMEN - Op woensdag 27 november wordt om 13.30 uur in Brummen bij 'Koffie en Tijd' aan de Arnhemsestraat 18a de lezing 'De zoektocht van de wetenschapper' gegeven. De natuur van de mens is om dingen te leren en ontdekken. Het is met name het terrein van de wetenschapper. In deze lezing wordt gekeken naar enkele bekende en nieuwe onderzoekers en wat hun motivatie is om het onbekende te ontdekken. De lezing is in eenvoudig Engels. De inleiding en nabespreking zijn in het Nederlands. Duur ongeveer 1 uur en gratis toegang. Inloop 13.15 uur en sluiting met koffie en thee. Info en aanmelden: tel. 0649645026 of mail naar:
liesbethdegroot@outlook.com.


Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende straten (4e zaterdag); Veldweg, Rentmeesterstedeweg, Rentmeesterhof, en de wijk "Werfakker" (het gebied binnen de (incl.) Ringlaan, Groeneweg, (excl.) Boerenstraat en de spoorlijn). De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.