Het Hallsepad
Het Hallsepad

Hallsepad krijgt fikse opwaardering

HALL - De veel gebruikte fietsroute Hallsepad wordt een stuk breder en comfortabeler. Het fietspad verbindt de kernen Brummen en Hall en wordt veel gebruikt door zowel woon- werk fietsverkeer als recreanten. Het maakt ook deel uit van het provinciale 'Fietsknooppuntennetwerk'.

In 2005 is een deel van het 'Hallsepad' al verbreed tot een twee meter breed betonpad. Het ging daarbij om het stuk tussen Hall en de Knoevenoordstraat. Het tweede deel van de route tot de eerste bocht net boven het landgoed 'Engelenburg', is toen niet meegenomen. De fietssnelheid van ebikes neemt echter toe en ook het gebruik van duofietsen van ongeveer 1,20 meter breed. Als gevolg hiervan is er niet genoeg ruimte voor tegenliggers om op een normale manier te passeren. Verbreding van het bestaande asfaltpad is lastig. Aan beide zijden van het pad staan bomenrijen en andere begroeiing. Om het bestaande pad te verbreden zouden ongeveer vijftig bomen gekapt moeten worden. Dat wil de gemeente niet. Het gelukkige toeval wil dat parallel aan de fietsroute een onverhard onderhoudspad ligt. Dat is nu aangewezen als nieuwe locatie van het fietspad en daarbij hoeven geen bomen te worden gerooid.

Het huidige asfaltfietspad wordt opgeheven en de gronden worden teruggeven aan de natuur. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2,50 meter en wordt uitgevoerd in beton. De aanleg wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland.