Jory legt aan voor een schot in staande positie. Foto: Jory Bruijnderink
Jory legt aan voor een schot in staande positie. Foto: Jory Bruijnderink

Jory op Militaire Spelen in China

BRUMMEN - Jory Bruijnderink uit Brummen deed als militair mee aan de Militaire Winterspelen in Wuhan, China. Hij maakte deel uit van het Militaire Geweer Herenteam. Zijn ouders keken de openingsceremonie via YouTube, verder is er geen aandacht geweest aan de 7e CISM Militaire Wereldspelen.

Het team bestaat uit 3 heren en in een lange voorbereidingsperiode hebben zij zich via verschillende buitenlandse wedstrijden gekwalificeerd om mee te mogen naar de Militaire Wereld Spelen in China. In totaal zijn er 154 Nederlandse Militaire sporters vertrokken naar Wuhan. Bruijnderink hoort in het Militaire geweer heren team en zij schieten met een Bleiker 56 mm groot kaliber geweer (sportwapen) en moeten in 3 houdingen schieten. Eerst knielend, dan liggend en als laatste in de staande schiethouding, steeds 20 schoten in een tijdsbestek van 2,5 uur. Dit noemt met Wedstrijd precisie vuur. Een ander onderdeel is Militairy Rapid Fire, dat is dezelfde wedstrijd maar de schiethoudingen zijn verdeeld in 2 series en moet er sneller geschoten worden, er wordt 10 keer geschoten in 2 minuten per houding, per serie.

Bruijnderink zette een goede score neer, in beide disciplines zette hij een nieuw PR (persoonlijk record) neer en werd bij het Precisie vuur beste Nederlander van het team. Hij kijkt dan ook tevreden terug op zijn geleverde prestatie. Dit was voor hem de eerste keer dat hij een dergelijke prestatie leverde en dat smaakte naar meer.