Herinneringsavond in Hallse Ludgeruskerk

HALL - De Ludgeruskerk in Hall opent zondag 24 november haar deuren voor een herinneringsavond. Alle mensen uit Hall en omgeving die een overleden dierbare willen herdenken zijn welkom.

Het herdenken van overleden dierbaren gebeurt veel op speciale dagen in verschillende kerken. Pastor Jolanda Aantjes van de Protestantse Gemeente Hall en Voorstonden ziet dat die ontwikkeling steeds breder wordt getrokken. Bijvoorbeeld in verpleeghuizen en bij uitvaartorganisaties, waar families bij elkaar komen om mensen te herdenken die het afgelopen jaar overleden zijn.

In haar gedachten was de pastor al langere tijd bezig met de vraag; Hoe kun je een herinneringsbijeenkomst organiseren voor Hall, voor het dorp zelf. Een moment van herinneringen aan mensen die voortleven in de gedachten van Hallenaren en mensen uit de omgeving. We merken in de samenleving dat steeds minder mensen behoren bij een (kerk)gemeenschap, waar het herinneren veelal gebeurt. Maar de behoefte aan herdenken wordt sterker.

Herdenken heeft niet specifiek met religie te maken maar een kerkgebouw roept dat wel op. Daarom is de Ludgeruskerk er met haar eeuwenoude traditie bij uitstek geschikt voor. November is binnen de Katholieke- en Protestantse kerk de herdenkingsmaand. De kerk is open van 18.30 tot 20.00u. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken en de naam op te schrijven van degene die u herinnert. Er is koffie/ thee en de muzikale omlijsting van een cellist en pianist. Een ieder, ook uit de naaste omgeving, is van harte welkom.