Afbeelding
Foto:

Lezing door Arnaud Mooi 'Old Passioned'

BRUMMEN - Fotograaf Arnaud Mooij vertelt enthousiast over zijn boek Old Passioned, een foto- en levensverhalenboek van mensen die ver voorbij hun pensioenleeftijd zijn en nog steeds volop levenskracht halen uit hun passie.

Zoals bijvoorbeeld de 92-jarige Marianne Maandonks, een Brabantse die zich op haar 77ste op de zwemsport stortte en les nam bij de moeder van Pieter van den Hoogenband. Op haar 88ste werd ze Nederlands kampioen in haar leeftijdscategorie. 'Ik vind alles leuk, behalve slapen en stilzitten', zegt de zwemkampioene. 'Er is zoveel te doen om gelukkig van te worden!' De kracht van passie kende Arnaud al uit ervaring: zelf gooide hij dertien jaar geleden het roer radicaal om en werd hij fotograaf. Het boek heeft hem ook geïnspireerd. "Voor ik met het project begon, vroeg ik me echt weleens af: wat is mijn houdbaarheid als fotograaf? Leeftijd doet er niet toe, weet ik nu. Wie zijn passie leeft, blijft actief en in beweging. Zo blijf je fysiek en mentaal gezond, en kun je je passie blijven leven." 10 November 10:00 uur. D.A van Vuurenstraat 10 Brummen. Bijdrage niet-leden € 10,-


Oud papier
in Eerbeek

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in wijk Eerbeekse Enk (1e zaterdag); dat is het gebied binnen de (incl.) Loenenseweg, Veldkantweg en de (excl.) Coldenhovenseweg. De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.