Jacco Peelen en Max Aipassa initiatiefnemers.
Jacco Peelen en Max Aipassa initiatiefnemers.

Een potje rustig loopvoetballen

EERBEEK - Een potje voetballen in rustig looptempo? Kom 6 november naar het Cruyff Court in Eerbeek. FC Andarinyo en Sportkompas lanceren Walking Football voor 55-plussers.

Een laagdrempelige manier om lekker te bewegen, anderen te ontmoeten en plezier te maken in de buitenlucht, dat is walking football in een notendop. Vanaf 6 november kunnen senioren die in rustig looptempo een potje willen voetballen in Eerbeek terecht. Het initiatief komt van Max Aipassa, mede-oprichter en erelid van FC Andarinyo. Hij klopte met zijn idee aan bij Jacco Peelen, verenigingsondersteuner bij Sportkompas, die direct besloot de schouders eronder te zetten. "Zo'n mooi burgerinitiatief kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen!" De 67-jarige Max Aipassa kan zich nog levendig herinneren hoe hij tijdens zijn lagere schooltijd genoot van een potje voetbal. Precies dát gevoel, van samen plezier maken en buiten zijn, wil hij weer tot leven brengen. Door middel van walking football op het Cruyff Court in Eerbeek; een bewegingsactiviteit geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Op 6 november a.s. is de kick off. Iedereen kan meedoen, benadrukt hij. "Winnen is niet belangrijk. Het gaat echt om het plezier. Het zou toch geweldig zijn als het pleintje hier elke woensdagochtend volstroomt met senioren die zin hebben om samen een balletje te trappen. Kopje koffie vooraf. Gewoon samen plezier maken en in beweging komen, dat is alles wat telt." "Gewoon samen plezier maken en in beweging komen, dat is alles wat telt" Geïnteresseerden zijn woensdag 6 november van 09:45 tot 11.00 uur van harte welkom op het Cruyff Court aan de Händelstraat in Eerbeek.