Afbeelding
Foto: Tino Cacopardo

Robert de Haan vicekampioen WK

LE MANS - Nog geen twee weken na zijn eclatante eindzege in het Duits kampioenschap OK Junior, kon karter Robert de Haan opnieuw een absolute topprestatie vieren. Het dertienjarige talent uit Eerbeek werd zaterdag vicekampioen bij de Junioren tijdens de IAME International Final in Le Mans, het WK karten voor IAME X30-rijders. En dan te bedenken dat hij nog nooit een race had gereden met een IAME-motor.

Robert had in Le Mans al pittige races op hoog niveau meegemaakt. Niettemin concludeerde de snelle Gelderlander dat racen in de OK Junior nog moeilijker is. "De IAME-motor is wat langzamer en het racen in de OKJ is iets brutaler", legde hij uit. Met zijn titel in het Duits kampioenschap OKJ en het vicewereldkampioenschap IAME X30 kon hij rustig spreken van een topseizoen. "Voor mijn eerste jaar bij de Junioren vind ik het best goed wat ik heb gepresteerd. Ik heb er het maximale uitgehaald. Daar ben ik tevreden over. Nu nog een paar WSK-wedstrijden en dan zit het seizoen erop."

Daarom drong de vraag zich op wat hij volgend jaar gaat doen. "Dat weten we nog niet, maar we hebben de komende maanden de tijd om dat uit te zoeken." Robert bedankt Energy Corse en motortuner GFR. Robert de Haan wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Rijvaardigheidscentrum Lelystad, Kartcentrum Lelystad, Repay Payroll/HRM, Start Automagazine, Nedlite, Rally Adventure Store, Eurol Lubricants, Mira Benelux BV, Winning IT, Eurol Lubricants, Debsports (Debby Hanssen) en RHB adviesbureau.