Lisa, Diego en Timon verkopen biologische producten tijdens de herfstmarkt.
Lisa, Diego en Timon verkopen biologische producten tijdens de herfstmarkt.

Herfstmarkt De Groote Modderkolk

LOENEN - De Groote Modderkolk in Loenen is een woon-werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Afgelopen woensdag werd er een herfstmarkt georganiseerd.

In de woonboerderij wordt 24-uurs zorg geboden aan tien jong volwassenen en er is een dagopvang. Cliënten werken in de theeschenkerij met winkel, de biologische moestuin, de boomgaard of in creatief centrum 't Atelier, met een papiermakerij en een bakkerij. Er is een samenwerkingsverband met Natuurmonumenten, de Brandrode runderen die op naastgelegen terreinen grazen worden mede verzorgd door cliënten. Locatiemanager Sascha Dolleman omschrijft het als zinvol werken voor mensen met een beperking. Er is professionele begeleiding en zij worden geholpen door vrijwilligers. De Groote Modderkolk is vrij toegankelijk voor publiek. Organisator van de markt Manon Mooibroek vindt het belangrijk om te laten zien wat er op het 'open erf' allemaal gedaan wordt.

In de grote moestuin is Marian deze middag aan het werk met een aantal cliënten. Er staat nog volop groente en omdat het biologisch is moet het onkruid met de hand worden weggehaald. 'Het is veel werk en we komen handen te kort. Maar het is echt leuk om hier te werken!

Binnen het project 'Natuur voor iedereen' heeft Natuurmonumenten het pad door de moestuin toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke beperking. Het werd vanmiddag geopend door de Apeldoornse wethouder Cziesso.