Gert-Jan van der Horst met Peter Rutgers, André van Welie en Martin Koopman van S.H.E.
Gert-Jan van der Horst met Peter Rutgers, André van Welie en Martin Koopman van S.H.E.

De kas spekken met rookworsten

HALL - Het Hallse S.H.E. heeft de laagste contributie van alle voetbalclubs in deze omgeving. Om de begroting rond te krijgen wordt er wel iets terug verwacht van de leden.

Om geld te genereren voor het 75- jarig jubileumfeest in 2014 werd de rookworstenactie op touw gezet. Slagerij Van de Horst uit Eerbeek werd gevraagd om de rookworsten te leveren waarmee hij al een aantal keren in de prijzen was gevallen. Het werd een groot succes, er werden er 4000 verkocht. Daarop werd besloten om er een jaarlijkse actie van te maken.

Dat is echter sneller gezegd dan gedaan. Het vergt een goede organisatie en de inzet van veel vrijwilligers, de leden dus. Van een ieder wordt verwacht op voorhand zoveel mogelijk rookworsten te verkopen. Ze moeten vacuüm verpakt worden, dit jaar 5000 stuks en op de actiedag op 26 oktober, moeten ze bezorgd worden. In de kern van het dorp wordt er deur aan deur verkocht en in de
accommodatie is de hele dag vrije verkoop, één voor 3 euro en 4 voor een tientje.

Voorzitter André van Welie, zelf al sinds zijn jeugd vegetariër, is blij met de actie en helpt volop mee. "De contributie voor senioren bedraagt €35,60 per kwartaal, daarmee is onze vereniging laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Dat willen we graag zo houden, acties als deze, de inzameling van oud ijzer en de oliebollenverkoop aan het eind van het jaar, maken dat mogelijk."