Woningbehoefte jongeren op politieke agenda

REGIO- De woningbehoefte van jongeren staat blijkbaar hoog op de Brummense politieke agenda. Zo kondigde D66 afgelopen donderdag middels een persbericht aan, de woningbehoefte van jongeren snel in kaart te willen brengen. Democratisch Brummen liet de dag daarvoor al weten een dergelijk onderzoek bijna te hebben afgerond.

Hoe kan de gemeente Brummen aantrekkelijker kan worden voor jongeren? Waarom trekken veel jongeren weg? Wat ontbreekt er in hun ogen? Welke woonbehoefte hebben jongeren?

Belangrijke vragen, want bij het ontbreken van voldoende woonperspectief bestaat het gevaar dat jongeren zich elders gaan vestigen, waardoor vergrijzing in de gemeente nog meer zal toenemen met alle gevolgen van dien.

Democratisch Brummen nam begin september het voortouw tijdens de forumvergadering 'Ruimte' toen Elena Sluimer (DB) de gemeente Brummen opriep om stappen te zetten om "hun eigen jeugd binnen de dorpen te houden" en vervolgens het initiatief nam om de woonwensen van jongeren te inventariseren. Hiervoor werd de enquête Huisvesting Jongeren en Starters opgezet en gestart.

Vervolgens diende D66 tijdens de raadsvergadering van 19 september een motie in waarin opgeroepen wordt met jongeren samen antwoorden op de bovengenoemde vragen te vinden waarmee vervolgens concrete plannen kunnen worden gemaakt. De motie kreeg unanieme steun. Was dit nu een kwestie van twee zielen, één gedachte of politiek opportunisme?

Hoe dan ook, de jongeren varen hopelijk wel bij zoveel politieke aandacht. Op de enquête van DB zijn inmiddels al 125 reacties binnengekomen. Tot na het weekend heeft men nog de tijd om online deel te nemen aan de enquête. Met de verstrekte info wil Democratisch Brummen aan de slag om werk te maken van maken van een gerichte oplossing. De enquête is te vinden op: bit.ly/2PlVqPI"

Volgens DB heeft Veluwonen al interesse getoond in de resultaten van de enquête.

Het wachten is nu nog op een soortgelijk onderzoek van de gemeente.