Petra met Spica
Petra met Spica

Goud voor Eerbeekse Petra Smedes met 'Western Riding'

EERBEEK - Op zaterdag 14 en zondag 15 ging Petra Smedes-Wallinga met haar inmiddels 8 jarige merrie Spica naar het jaarlijkse Ned. Kampioenschap in Arnhem. Spica is een echt westernpaard. Een American Painthorse. Daarom wordt het ook georganiseerd door de Dutch Paint Horse Club en overkoepelend de APHA American Paint Horse Club.

Western riding is een Amerikaanse rijstijl van het paardrijden, maar dan alleen in de Pleasure klasse. Deze discipline wordt verreden op een paard met een westernzadel, waaronder een deken of dek zit. Het hoofdstel heeft daarbij geen neusriem. Met losse (doorhangende, géén weggeworpen) teugels rijden is hier einddoel.

Op zaterdag wist ze maar liefst 2 gouden medailles te winnen in het onderdeel Pleasure. Dit in 2 verschillende klassen nl de novice amateur en in the green (jonge paarden). In de klasse amateur en open behaalden ze zilver! Ook won Petra voor het eerst in de paardencarriere geld. Namelijk in de jackpot klasse.

Op zondag reden ze nog het onderdeel trail. Hierin behaalden zij ook 1 keer zilver bij de trail in klasse the green.

Petra en Spica trainen natuurlijk erg hard en bezoeken allerlei clinics om beter te worden. Afgelopen jaar heeft dus zeker hun vruchten afgeworpen. Spica is nu meer gefocust op haar ruiter en voelt zich ontspannen door ondersteunende supplementen. Petra is supertrots op haar Spica.