Afbeelding

De Brummense Najaarsfair pakt dit jaar groots uit!

BRUMMEN - Wat spreekt er nu meer tot verbeelding dan ridders en jonkvrouwen? De organisatie van De Brummense Najaarsfair heeft daarom de Middeleeuwen als thema te kiezen.

En daar gaan ze ver in, niets is hen te gek. Mensen in de kledij uit deze periode en zelfs demonstraties vechten wordt er verzorgd door ridders. De schoolgaande jeugd kan daarvoor op de zaterdag al terecht.

De organisatie heeft de data 28 en 29 september gereserveerd voor het evenement. Zo zijn er o.a. ridders op zaterdag op het grasveld tussen de Meengatstraat en de Visserstraat in Brummen. Hier krijgt de schoolgaande jeugd demonstraties vechten te zien, uitleg over diverse wapens en zelf kunnen boogschieten. Dit is vanaf 9.00-17.00 uur, zij krijgen hierover van school informatie mee naar huis. Op zondag is het voor iedereen toegankelijk.

Ruim 100 kramen

Op zondag is de Zutphensestraat vanaf het Zwientje vol met wel 100 kramen. Uiteraard is er ook weer de kleedjesmarkt voor kinderen. In de kramen kunt u terecht voor artikelen op uiteenlopend gebied, zo verkoopt men o.a. sieraden, home deco, thee, honing van de lokale imkers, vachten, diverse kramen met etenswaren en kunt u de oude brommers kieken. De Brummense Brandweer geeft meerdere demonstraties.

Ook voor de kinderen is er op zondag volop vermaak. Maakplaats The Villa heeft een plek ingericht op het grasveld voor 't Zwientje met o.a. een knutseltafel en gratis schminken. Ouders kunnen dus gerust op het terras gaan zitten.

Het Goede Doel

Tijdens de markt worden door diverse dames, in mooie kledij, lootjes verkocht. Daarmee dingt u mee naar één van de prijzen van de verloting die later in de middag wordt gehouden. Vele kraamhouders hebben een item of dienst ter beschikking gesteld voor de verloting. De grote prijs, waar iedereen met een lot aan mee doet, wordt om 17.00 uur verloot. De hoofdprijs is een gratis trapbekleding door Jan Garrits. Opbrengst van de lotenverkoop is voor Dierenpark 't Goor in Brummen.

Bokbier en een muzikaal verzetje

Eind september is het uiteraard ook de tijd voor het Bokbier. Het terras bij het Zwientje is uiteraard geopend en hier kunt u genieten van de bieren van o.a. Bronckhorster Brewing Company uit Rha en van brouwerij Chamaven uit Zutphen.

Als muzikale omlijsting heeft de organisatie de band Freefall op het podium staan.

Nog aanmelden?

Wilt u zich nog aanmelden voor de kleedjesmarkt of een kraam? (Deze laatste het liefst met bijzondere streekproducten, brocante of een kaasboer) Dat kan via
brummensenajaarsfair@gmail.com.