Jongdierendag bij kleindierhoudersvereniging 'Onze Liefhebberij'

BRUMMEN - Dat de kleindierhouderij nog steeds levend is in Brummen en omstreken bewijst de vereniging Onze Liefhebberij nog jaarlijks. Op zaterdag 28 september houdt zij haar Jongdierendag. Ook dit jaar organiseert de kleindierhoudersvereniging haar Jongdierendag weer bij Van der Bijl Diervoeders.

Deze zaterdag worden de dieren, welke zijn geboren in het afgelopen jaar, gekeurd door enkele keurmeesters. Dit jaar worden er ongeveer 80 kippen, konijnen en duiven gekeurd.

De keurmeesters beoordelen de dieren op kwaliteit en geven de fokkers en bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de dieren, de fokkerij, de verzorging, etc.

Naast de gekeurde dieren, zullen ook enkele cavia's en hamsters te bewonderen zijn.

Tijdens de Jongdierendag geven de leden van Onze Liefhebberij Brummen adviezen over de kleindieren(-sport). Desgewenst adviseren ze in het houden en verzorgen van deze dieren en kunnen ze adviseren over de aanschaf van verschillende rassen.

Bezoekers zijn welkom van 09.45 - 15.00 uur. De Jongdierendag wordt gehouden bij Van der Bijl Diervoeders aan de Windheuvelstraat 11 te Voorstonden - Brummen.