Foto: Hanno Giethoorn
Foto: Hanno Giethoorn

Pauw zoekt nog steeds zijn baasje

BRUMMEN - Al twee weken verblijft er een pauw in de wijk Koppelenburgerweg, Wilhelminastraat en Gravenstraat. De pauw is echter niet afkomstig van dierenpark Het Goor, hetgeen natuurlijk al snel verondersteld werd.

Op social media is de pauw inmiddels al een beroemdheid geworden, maar de eigenaar is nog steeds niet gevonden. Daarom werd de vrijwilligersorganisatie Amivedi benaderd om de pauw daar aan te melden als gevonden dier. Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Als uw huisdier vermist is of u heeft zelf een huisdier gevonden, dan kunt u het aanmelden bij Amivedi. Zo kan ervoor gezorgd worden dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje. Amivedi wil deze pauw echter alleen ophalen als hij gevangen is. Maar dat is dus een probleem, want deze pauw zit graag in een boom en laat zich echt niet zomaar vangen, ook al lijkt het een heel mak dier.

Wellicht herkent u deze pauw en weet u waar deze vandaan komt. Het is een mannetje, eigenlijk best een grappig beest, erg zelfstandig en hij lust graag tuinplanten. Hij kan goed vliegen en slaapt dus het liefst in een boom. De pauw is gezxien in de wijk Koppelenburgerweg, Wilhelminastraat en Gravenstraat, maar soms maakt hij een uitstapje naar Leuvenheim. Wanneer u de pauw (her)kent, kunt u bellen: 06 26319493.of mail aline@heimdall.nl