Er werd heerlijk gehapt en gestapt in Hall

HALL - Burgerinitiatief Hall Leeft is in de loop der jaren uitgebreid met verschillende werkgroepen. Een aantal activiteiten van Floralia kregen een vervolg onder de naam Hall Bloeit! Om de leefbaarheid van het dorp te vergroten zijn een aantal activiteiten ontwikkeld. Nieuwe initiatieven maar ook uitbreiding rondom reeds bestaande gebeurtenissen. Hiervoor zijn een aantal mensen actief onder de naam Hall Gastvrij. De twee genoemde werkgroepen zijn inmiddels samengevoegd.

Het afgelopen jaar hebben zij al een aantal initiatieven in werking gezet. Zo zijn om de borden waarbij men het dorp binnenkomt veldbloemen mengsels ingezaaid. Het bermen schonen, dat jarenlang door de schoolkinderen werd gedaan is nieuw leven ingeblazen door deelname aan het landelijke project 'Supporter van Schoon'. In samenwerking met de basisschool wordt de mogelijkheid onderzocht om een groentetuin te beginnen waar kinderen leren waar hun eten vandaan komt.

Hall Gastvrij heeft het mogelijk gemaakt dat bezoekers van concerten in de Ludgeruskerk elkaar na afloop konden ontmoeten bij de familie Wartena, om onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten.

Eén van de nieuwe activiteiten vond afgelopen zondag plaats; Happen&Stappen in Hall. Er waren routes uitgezet van 5 en 9 km, een trollenpad voor de kleine kinderen en een route die geschikt was om te rijden met een scootmobiel. Deze eerste editie trok nog niet het aantal bezoekers waar men op gehoopt had maar was meer dan de moeite waard. Bij de start in de picknicktuin aan de Slatweg was er koffie met gebak. De langste route liep over paden rondom het dorp en ging vervolgens door het prachtige Leusveld. Onderweg een aantal pauzemomenten waarbij de 'happen' werden aangeboden, verse fruitspiesjes, verschillende wraps en vruchtendranken.

Terug in het dorp kon men de Ludgeruskerk binnengaan waar men uitleg kreeg over de meest bijzondere kenmerken van het gebouw. Bij terugkomst op het startpunt was er een barbecue en voor de kinderen vrolijk versierde mandarijntjes. Ingrid Lenderink van Hall Gastvrij was tevreden."Het is best spannend hoeveel mensen er zo'n eerste keer afkomen op een nieuw evenement. We kregen veel goede reacties van degenen die mee hebben gelopen. We zullen kijken hoe we meer bekendheid kunnen genereren voor volgend jaar. Zoiets moet ook een beetje groeien."