Afbeelding

Workshop koken met het vreemde jackfruit

EERBEEK - Op dinsdag 10 en maandag 23 september wordt er in Wereldwinkel Eerbeek een workshop gegeven om te leren koken met Jackfruit: een 100% plantaardig product met de bite van vlees.

De Jackfruit groeit in Thailand en is onder eerlijke handelsvoorwaarden ingekocht bij een lokale boerencoöperatie en in een fabriekje in Thailand ingeblikt. De kookworkshop start om 16:00 uur en kost € 5,-- per persoon, inclusief de maaltijd. Men kan op 10 of 23 september ook komen om de bijzondere gerechten te proeven en te eten.

De proeverij/maaltijd start om 18:00 uur en kost € 7,50 per persoon. Locatie: Stuijvenburchstraat 99 te Eerbeek. Meer informatie en opgave in de winkel, via telefoon 06-409 66 195 of email jantine.peters@gmail.com.


Hondenspektakel in Loenens zwembad

LOENEN – Ieder jaar is er wel een zwembad, dat aan hondenliefhebbers de gelegenheid biedt om samen met hun viervoeters te zwemmen en te dollen in het zwembad.

Natuurlijk kan dit alleen wanneer het seizoen daarna afgesloten wordt en het bad dus geleegd wordt. In Loenen vond deze leuke activiteit afgelopen zondag plaats. Ongeveer 90 bezoekers en 50 honden waren op deze leuke mogelijkheid afgekomen. Een gezellige boel voor baasje én hond en natuurlijk ook voor de vele toeschouwers van dit spetterende spektakel.

Voor de honden was het des te meer een geweldige dag, want behalve de mogelijkheid om achter hun baasje aan te springen in het water, kregen ze ook nog eens lekkere hondenknabbels en een kluif.


Monumentendag

REGIO - Gooi uw klapstoeltje achter op de fiets of in de auto en kom op vrijdag 13 september naar Warken. Hier vindt vanaf 20.00 uur de spectaculaire opening plaats van Open Monumentendag Zutphen 2019.

Het landelijk thema voor dit jaar is 'Plekken van Plezier', waar Zutphen met haar spectaculaire openingsavond op 13 september passend op inspeelt. De formele opening wordt verricht door wethouder Mathijs ten Broeke en daarnaast zijn er optredens van Can Can danseressen en zanger Gijs Neplenbroek. Tegen betaling zijn popcorn en drankjes verkrijgbaar. 21.00 start de film 'Het leven is Vurrukkulluk'.

De Warkense Molen verandert die avond in Moulin Rouge en er wordt in de open lucht een gratis film vertoond waarbij iedereen welkom is: Het leven is vurrukkulluk. Het volledige bericht vindt u op www.brummensnieuws.nl.