AMC kamerkoor
AMC kamerkoor

AMC Kamerkoor zingt in vier kerken

REGIO - Tijdens de open monumentendagen op 14 en 15 september, treedt het AMC-Kamerkoor in verschillende kerken in deze buurt op. Het koor zingt klassieke liederen voor kamerkoren van onder andere Brahms, Mendelssohn Bartholdy, Schubert en Mozart.

Het gemengde kamerkoor bestaat sinds 2001 en telt 16 leden. Zij werken, of hebben allemaal gewerkt in het AMC in Amsterdam. In dit ziekenhuis verzorgen zij elk jaar de dienst voor patiƫnten en hun familie op 1e Kerstdag. Ze treden op tijdens Korendagen en de jaarlijkse Monumentendagen, altijd in Hervormde kerken door het hele land.

Het kamerkoor logeert in het NIVON huis in Hall. "Een bewuste keuze, zegt koorlid Raaymakers. Enerzijds om budgettaire redenen, niet iedereen heeft de portemonnee even dik, maar zeker ook omdat het weekend gebruikt wordt als een vorm van teambuilding, een fijn en goed samenzijn. Vrijdag gaan we uit eten in Eerbeek maar zaterdag gaan we samen kokkerellen en eten. Daarna gaan we er een gezellige avond van maken."

Veel tijd om de omgeving te verkennen zal er niet zijn, het kamerkoor heeft juist in dat weekend een druk programma voor de boeg. Het zal tijdens de open monumentendagen ivier optredens verzorgen.

De optredens van het kamerkoor zijn; zaterdag 14 september om 12.00 in de Hervormde kerk in Loenen, om14.00 in de Hervormde kerk Voorst en om 16.00 in de Pancratiuskerk in Brummen. Zondag 15 september om 11.30, aansluitend aan de dienst in de Ludgeruskerk in Hall.