Afbeelding

Werksessie Regionale Energie Strategie Brummen (RES)

BRUMMEN/ EERBEEK - In 2015 hebben (bijna) alle landen van de wereld in Parijs afspraken gemaakt om te voorkomen dat het klimaat te veel verandert. Nederland is opgedeeld in 30 verschillende energieregio`s en die regio`s moeten allemaal in 2030 een bepaalde hoeveelheid energie opwekken.

Brummen/ Eerbeek staat als 1 van de 7 gemeenten binnen de Cleantech Regio dus voor een uitdaging. Want 2030 lijkt misschien ver weg, maar het is al dichterbij dan u denkt.

Om de landelijke doelstellingen te halen, wordt vanuit het rijk gekeken naar de regio's en gemeenten. Dáár moet het immers uiteindelijk gebeuren. Aan de bijeenkomst van donderdag 12 september doen vertegenwoordigers vanuit dorpsraden, landbouw, industrie, toerisme en natuur en landschap mee. Maar juist ook inwoners die niet betrokken zijn bij dorpsraden en/of andere organisaties worden gevraagd om te participeren, in het bijzonder mensen in het buitengebied. Wilt u meedenken? Uit de aanmeldingen worden 10 mensen geselecteerd om op donderdag 12 september aanwezig te zijn in het gemeentehuis in Brummen. De sessie duurt van 16:30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via voorlichting@brummen.nl tot en met zondag 8 september. Vermeld wel uw naam en adres. U krijgt tijdig bericht terug.