Action Eerbeek mogelijk naar de Wasacker

EERBEEK - De Action in Eerbeek zou willen verhuizen van het Oranje Nassauplein (ONP) naar de Wasacker. De discounter zou onderdak moeten krijgen in de rij aaneengesloten panden waarin nu Dagmar's Haarstudio tot en met Chanodet Fashion gevestigd zijn.

De eigenaar van deze panden, Orange Capital Partners (OCP) heeft het college gevraagd om haar medewerking te verlenen aan de uitbreiding van supermarkt Plus en de verplaatsing van de Action naar de Wasacker.

Herontwikkelingsplan

De vastgoedinvesteerder heeft ten behoeve hiervan een herontwikkelingsplan ingediend. Dit schetsontwerp sluit volgens het college, aan op de vastgestelde Ruimtelijke Economische Visie (REV). Daarbij wordt uitgegaan van twee halters op basis van de bestaande supermarkten in het centrum (Plus en Jumbo). De komst van de Action zou de 'Plus-halter' en het aangrenzende winkelgebied versterken. Het college vraagt speciale aandacht voor het gevelbeeld en een goede aansluiting op de openbare ruimte, aan zowel de Stuijvenburchstraat als de Wasacker.

Uitbreiding is huurverhoging

Matthijs van Tetering (Plus) weet van de plannen maar is niet op de hoogte van uitbreiding van zijn winkel. "Ik kan er op dit moment dus niets over zeggen. Uitbreiding zal een huurverhoging met zich meebrengen en we zullen moeten kijken of het dan aantrekkelijk genoeg kan zijn." Ook op het hoofdkantoor van Plus in De Bilt is hierover niets bekend. Projectmanager Wim de Boer reageerde verbaasd en verwees voor meer informatie naar de eigenaar van deze panden(OCP).

Onderzoeksfase

Volgens Oomke Postma, manager bij OCP, zit alles nog in de onderzoeksfase. "De plannen zijn er maar het is allemaal nog heel pril. We zijn in gesprek met de verschillende ketens maar we zijn er nog lang niet uit. Er is dus ook nog niets getekend. Het is nog veel te vroeg om er ook maar iets over te zeggen, bel me over een maand of drie maar eens terug." Hij voegt er nog wel aan toe dat OCP geen enkele intentie heeft om 'de winkeliers uit de panden te vegen.' Dagmar Schneider kreeg afgelopen mei al twee vertegenwoordigers van de pandverhuurder op bezoek in haar haarstudio. Ze vindt de plannen zoals ze er liggen goed voor Eerbeek. "Maar erg jammer voor mezelf, ik wil hier eigenlijk niet weg." Haar huurcontract loopt nog tot 2021. Net als de andere ondernemers die plaats zouden moeten maken heeft ze nog geen idee van de volgende stap.