Afbeelding

Bestuurder Erna ten Have verlaat Riwis

REGIO - Bestuurder Erna ten Have vertrekt per 1 januari 2020 bij Riwis Zorg & Welzijn. Na 37 intensieve jaren verlaat zij de organisatie om meer tijd te kunnen besteden aan haar gezin, familie en zichzelf. Eind april heeft Erna ten Have, na een periode van ziekte, haar werkzaamheden als bestuurder weer hervat. Tijdens haar afwezigheid werden haar taken waargenomen door interim bestuurder Bram Noorlander.

De komende maanden gaat zij haar werkzaamheden focussen op de VVT en in samenwerking met Bram Noorlander een goede overdracht voorbereiden. Ook Bram blijft, in elk geval, tot het einde van dit jaar aan als bestuurder.

Bestuurder Erna ten Have: "De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht over mijn toekomst en over de toekomst van Riwis Zorg & Welzijn. De organisatie maakt een goede beweging in het sterk veranderende zorglandschap. Er komen nieuwe belangrijke ontwikkelingen en uitdagingen aan, bijvoorbeeld de tekorten in het sociaal domein in Apeldoorn en de Achterhoek en de gevolgen van het nieuwe verdeelmodel. Met veel passie heb ik mij in de afgelopen 37 jaar voor Riwis en haar rechtsvoorgangers ingezet.

Gert Boeve, voorzitter Raad van Toezicht van Riwis Zorg & Welzijn: "Wij zijn Erna ten Have zeer erkentelijk voor al haar werkzaamheden voor Riwis. Riwis viert dit jaar het tienjarig bestaan; Erna is zelfs al veel langer aan Riwis en haar voorgangers verbonden. Ze is een bijzondere vrouw, die heel veel heeft betekend voor de organisatie! De Raad van Toezicht gaat de komende maanden gesprekken voeren om een nieuwe bestuurder te werven.

Bram Noorlander functioneert in de komende periode, tot aan de overdracht aan de nieuwe bestuurder, als voorzitter van de Raad van Bestuur.