Foto: Bas Kaligis
Foto: Bas Kaligis

Opnieuw zege voor Robert de Haan!

KERPEN – Karter Robert de Haan heeft zondag in Kerpen opnieuw laten zien waarom hij de nummer één is in de OK Junior-klasse van het Duits kampioenschap DKM. Tijdens de derde ronde van de titelstrijd denderde hij naar zijn derde opeenvolgende winst in de finale.

Zoals bij Robert gebruikelijk begon het weekeinde goed, ook al was het zijn eerste keer dat hij met een OKJ-kart op het circuit van Kerpen reed. Tijdens de trainingen meldde hij zich meteen in de top. In de kwalificatie had hij echter iets meer moeite het juiste tempo te vinden. De afstelling hebben we daarna weer teruggezet." Prompt had hij de winnende snelheid terug. Dat leidde tot twee aansprekende overwinningen. In de finale kreeg hij weinig tegenstand te verduren. Wat heet, die race leek nog eenvoudiger voor de ontketende jongeling. Van poleposition gestart knalde Robert als eerste door de eerste bocht en pakte in de eerste ronde al een behoorlijke marge op de rest.

Terugblikkend was hij heel tevreden met zijn optreden op de Duitse piste. Robert bedankt Energy Corse en motortuner GFR.