Afbeelding

SJO Jeugdkamp was groot succes!

OEKEN/ BRUMMEN - Van 12 t/m 14 juli was het SJO Oeken-Brummen Jeugdkamp, met als thema leger. Via loting werden de 150 rekruten in leeftijd verdeeld over veel groepen met de namen van 6 legervliegtoestellen en wel 12 legerberoepen.

De rekruten maakten per groep een "joker" om hun behaalde punten te verdubbelen bij een specifiek spel. 's Avonds trokken de strijdkrachten direct ten strijde in het Brummen-Oeken-Militaire-Voetbaltoernooi (BOM-toernooi). Na een hevige strijd waren de jongsten toe aan hun welverdiende nachtrust. De oudsten rekruten beleefden nog een heuse smokkeltocht in het bos.

De zaterdagochtend begon met ochtendgym, een beproeving onder leiding van Russische officier Vladimir. Het tactisch vermogen van de kinderen werd later getest in levend Stratego. Na het avondeten begon de altijd leuke bonte militaire avond. Onder leiding van talkshow officier en het juryoordeel van drie gelegenheidsgeneraals werd het een avond vol lekkere meezingers!

Op de slotdag van het kamp werd een laatste uitzending naar Rhienderoord voorbereid, waar de teams van de JO/MO10-11-12-13 voor het laatst in actie zouden komen tijdens het D-Day Voetvolleybal Toernooi. De JO/MO7-8-9 gingen zwemmen.

Al met al wordt teruggekeken op een legendarisch kamp met een uitstekend functionerende mix van beide jeugdkampen van vv Oeken en Sportclub Brummen. Met dank aan alle sponsoren, vrijwilligers en begeleiders! Iedereen tot volgend jaar!