Hiembergbuurt
Hiembergbuurt

Hiembergbuurt wint Buurttafel

TONDEN - De Hiembergbuurt in Tonden heeft de Aviko Buurttafel gewonnen. De aardappelverwerker bedacht het samen eten om buren met elkaar te verbinden. Afgelopen maandag kwamen 46 buren bijeen bij de familie Hissink aan de Hallsedijk en genoten van een compleet verzorgde maaltijd.

Willy Hissink nam het initiatief na het zien van een TV commercial. Het laatste jaar zijn meerdere woningen in de buurt van eigenaar gewisseld en dit leek haar een mooie gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. Een beetje speurwerk leerde haar dat de buurttafel nog praktisch nooit nabij thuishaven Steenderen was neergestreken. Daarom motiveerde ze haar aanvraag met; Kom gewoon die brug eens over!

Met succes. Haar tuin, grenzend aan een maisveld werd omgetoverd tot een gezellig eethuis en iedereen genoot zichtbaar. Anne en Lieke wonen hier sinds februari en vinden vooral de weilanden mooi en de buren erg aardig. Net als Erik Konijnenberg, die van minstens zes buren vernam dat ze schuin tegenover hem wonen. Zijn gezin viel voor het weidse uitzicht, de rust en de grote schuur. Bij de koop van hun huis gaven ze elkaar een jaar gewenningstijd op het platteland. "Maar we weten nu al dat we niet terug gaan naar Woerden, we blijven hier!" Zowel de nieuwkomers als ook de geboren Tondenaren hechten erg aan het Noaberschap; we lopen elkaar de deur niet plat maar het is prettig om elkaar te kennen!