Ruim 120 leden vertrokken voor een dagtocht.
Ruim 120 leden vertrokken voor een dagtocht.

'Last Gear' was ooit de 'Laagste Versnelling'

EERBEEK - Wat ooit begon als individuele mountainbikeliefhebbers die samen kwamen bij Span Tweewielers (ooit gevestigd op de locatie tegenover de Jumbo in Eerbeek) om na een kop koffie samen te gaan fietsen in het bos is uitgegroeid tot een levendige MTB-vereniging van formaat. Een vereniging die als eerste naam 'Laagste Versnellling' droeg, refererend aan de laagdrempeligheid en toegankelijkheid van de vereniging voor iedereen.

De naam werd al snel aangepast, maar nog steeds is 'Last Gear' een toegankelijke vereniging waar op zondagochtend na de clubrit de koffie klaar staat voor iedereen die houdt van mountainbiken. En ook de racefiets heeft inmiddels een plekje gekregen binnen de vereniging. 'Last Gear' organiseert mooie en goed geregelde toertochten (Eerbeekse MTB Veldtoertocht en Ladies Only toertocht) en draagt bij aan Halloween Eerbeek.

Een vereniging met circa 260 leden, waarvan het merendeel altijd klaar staat als vrijwilliger. Afgelopen zondag 7 juli vierde Last Gear haar 20-jarig bestaan op passende wijze. Na koffie met taart, een welkomstwoord door de voorzitter en een groepsfoto op het veld aan de Händelstraat in Eerbeek vertrokken ruim 120 leden (mini's, jeugd en volwassenen) voor een dagtocht op de mountainbike of racefiets. Voor de mini's en jeugd was er een speciale route die eindigde met een lunch bij Landal Coldenhove. Voor de volwassenen was er als afsluiting een barbecue bij het clubgebouw. Meer informatie vindt u op de website www.lastgear.nl.


Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende straten (2e zaterdag); Wilhelminapark, Lageweg, Beekpad, Het Palisium, Het Hungeling, Derickxkamp, Coldenhovenseweg, Molenstraat, Dr. Gunningstraat, Tullekenweg, Stuyvenburchstraat, Boerenstraat (tot Heemstedeweg), Loubergweg, De Wasacker, Heemstedeweg, Stationstraat, Grizellstraat, Soerense Zand Noord, Illinckstraat, Hogeweg, Smeestraat (tot Heemstedeweg).

De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.