Riwis beste leerbedrijf van Gelderland!

REGIO - Riwis Zorg & Welzijn uit Apeldoorn is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector zorg, welzijn en sport. Op 1 juli 2019 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Riwis Zorg en Welzijn leidt sinds 2009 mbo-studenten op en voor die tijd ook al jaren, toen nog onder de namen RIBW Oost Veluwe en Iselgouw. De studenten volgen een van de vele verschillende opleidingen binnen de GGZ, VVT en bij de ondersteunende diensten (zoals ICT, receptie en HRM). Zij doen dit op alle niveaus; van niveau 1 tot en met niveau 6.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Tussen nu en 18 november aan staande zullen uit deze provinciale winnaars 16 finalisten gekozen worden, die mee gaan dingen voor titel beste leerbedrijf van Nederland. Maandag 18 november organiseren SBB en de MBO Raad de Dag van het mbo. Hier worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaars mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

In 2017 heeft Riwis Zorg & Welzijn dezelfde prijs ook al in de wacht gesleept vanwege het goedlopende BPV-beleid (Beroeps Praktijk Vorming). Daarna is het aantal leerplaatsen flink uitgebreid. De organisatie is steeds bezig met innovatieve ideeën voor opleiden, bijvoorbeeld de Verbrede Leerpaden, Maatschappelijke Zorg met ervaringsdeskundigheid en dementiespecialisten.

Op dit moment zijn er nog enkele stagevacatures open, zie www.riwis.nl.