Burgemeester van Hedel knipt het lint door met een verbandschaar
Burgemeester van Hedel knipt het lint door met een verbandschaar

Gezondheidscentrum De Toren open!

BRUMMEN - Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag het gezondheidscentrum De Toren feestelijk geopend. Ruim 1500 mensen kwamen naar de Primulastraat 2 om rond te kijken en zich te laten informeren.

Heel toepasselijk knipte burgemeester Alex van Hedel het lint door met een verbandschaar. In zijn toespraak haalde hij een citaat aan van de Romeinse dichter Juvenalis; 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'. Het symboliseert volgens Van Hedel de functies van de voormalige Andreaskerk en het huidige gebouw. Brummen kan hier trots op zijn!

In aanloop naar de verbouwing hadden de verschillende disciplines de meerwaarde van 'samen onder één dak' met elkaar besproken. Ze zijn nu dan ook zeer tevreden met wat het geworden is, een gezondheidscentrum met een plus!

Voor iedere bezoeker was er de Toren-Gazette, een krant waarin de medewerkers zichzelf voorstellen en alle contactgegevens vermeld staan. De middag werd opgeluisterd door muziek van Imme den Braven en Nikki Heskens.

De moeder van logopediste Karianne van Kooten was één van de bezoekers. Vol trots over wat een groep, meest jonge mensen hier voor elkaar heeft gekregen. "De mens is een complex wezen en ook de wetenschappelijke ontwikkelingen gaan erg snel. Het is mooi dat hier nu een centrum is met ruimte voor veel verschillende disciplines, die elkaar kunnen ondersteunen en van elkaar kunnen leren."