Afbeelding

Basisschool De Poort is terecht trots!

LOENEN - De afgelopen periode hebben de kinderen van basisschool De Poort in Loenen veel geleerd over afval. Een interessant onderwerp en ook heel belangrijk dat de kinderen al vroeg leren hoe zij het best om kunnen gaan met hun afval. In de lessen is aandacht besteed aan het scheiden, recyclen en hergebruiken van afvalstoffen.

De kinderen hebben in groepjes aan het onderwerp gewerkt en ideeën bedacht voor een beter milieu. Zo kwamen ze erachter dat veel mensen thuis vaak hun afval scheiden maar dat dit in de klassen op school nog niet gebeurde. Daar gaat nu dus verandering in komen.

In het kader van duurzaamheid, vanuit het project afval gaat de school nu ook in de klassen het afval scheiden. Via een project van Clean Wise zal het afval ook gescheiden worden opgehaald. Deze week heeft de school de nieuwe containers voor dit project geleverd gekregen. Als kinderen dagelijks actief bezig zijn met het scheiden van afval, wordt dit voor hun hopelijk een automatisme! Afvaleducatie heeft ook een positieve invloed op de hoeveelheid zwerfafval. Het zorgt er namelijk voor dat de leerlingen zich bewust worden van de effecten op het milieu. Hopelijk wordt het dan ook een gewoonte om altijd naar een prullenbak te lopen om iets weg te gooien.