Afbeelding

Fietsinformatiedag voor senioren

BRUMMEN - Op donderdag 26 september 2019 organiseert de Fietsersbond een Fietsinformatiedag voor senioren bij Rhienderoord in Brummen. Het is een gezellige en leerzame dag voor 65-plussers die met plezier willen blijven fietsen. De fiets is een handig en gezond vervoermiddel. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond deze cursusdag voor oudere fietsers, in samenwerking met de gemeente en Sportkompas. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij Rhienderoord, met hun eigen fiets, e-bike of driewielfiets. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur. Halverwege is er een lekkere lunch. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsschool. Er is een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Fietsenmaker Bleumink geeft tips over fietsen en e-bikes. Hij kan de fiets ook keuren. Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen.

Een bewegingsdocent van Sportkompas doet oefeningen met alle aanwezigen en geeft tips over hoe fit te blijven. Na de lunch maken de deelnemers een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover.

U kunt u aanmelden via 030 – 291 81 71 of kijk op www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.