Afbeelding

Organisatie blikt terug op geslaagd festival

BRUMMEN – De weergoden hielden de spanning er tot op het laatste moment in. Zou het Pinksterfestival onder normale omstandigheden kunnen plaatsvinden of moesten op de openingsdag er nog allerhande veiligheidsmaatregelen getroffen worden voor de aangekondigde storm en onweersbuien? Maar Brummen ontsnapte dit keer aan de rukwinden en slagregens en de organisatie kon haar werk voortzetten. Het werd weer een feest zoals vanouds. Tienduizenden bezoekers wisten dit weekend weer de weg te vinden naar de Pinkstermarkt, het Theater Lokaal, de Kunstmarkt, het Shantykorenfestival en alle andere activiteiten die dit jaar weer door de vele vrijwilligers zijn georganiseerd.

Paul Jolink, voorzitter van de stichting Pinksterfestival Brummen, blikt tevreden terug op het festival: "Ondanks het wat kille weer op vrijdag en zaterdag zijn de evenementen goed bezocht. Alleen de fietstochtdeelname bleef flink achter door het matige weer die dag. De zondag en maandag maakten dit echter weer ruimschoots goed met het prachtige weer waardoor we toch kunnen terugkijken op een geslaagd Pinksterfestival in Brummen". aldus Jolink.

Niet zomaar een festival

Het Pinksterfestival Brummen is niet zomaar een festival, het kent vele schakeringen: van Theater tot Diner, tot Pinkstermarkt. De Theaterwagens van Theaterdirecteur Pieter Schipmölder, op het Marktplein, vormen het kloppend hart van het Pinksterfestival. Zaterdagavond 8 juni en zondagochtend 9 juni liet het lokaal talent van Brummen en omgeving zich in vele gedaanten zien op het Marktplein.

Vier theaterwagens

De vier theaterwagens, met als kleuren rood, blauw, groen en paars, stonden weer opgesteld op het Marktplein. Nadat daar op donderdag en vrijdag 1000 (duizend!!) basisschoolleerlingen theatervoorstellingen hadden, werden de wagens op zaterdagavond en zondagmorgen met lokaal talent gevuld. Om iets voor zeven uur 's avonds gaf burgemeester Alex van Hedel de aftrap, waarin hij beloofde elk jubileumjaar zelf ook een theater-act te doen.

Dorpsdichter EVA

Daarna volgde een zeer interactief gedicht van onze dorpsdichter EVA. Ze had bij het voordragen van haar gedicht de hulp van het publiek nodig. Er werd enthousiast meegedaan door mee te spreken op de goede momenten. Uit volle borst zelfs. En dat ondanks de bui die op het tentdoek spetterde en de heerlijke frietjes die juist werden uitgedeeld. Nog een klein jaar blijft deze dichter voor onze gemeente actief. Erik en z'n kleine notitieboek sloot de opening van TheaterLokaal.

Alles kwam voorbij

De voorstellingen varieerden van een dichtende conducteur, buikdanseres, mystieke singer-songwriter tot aan bands, improvisatietheater en kleine cabareteske cadeaus. Chansons, Jazz, pop, rock en roll, alles kwam voorbij in de wagens.

Theaterdiner

En ook dit jaar was er tegelijkertijd op zaterdagavond het TheaterDiner, een combinatie van heerlijk eten voor een schappelijke prijs én genieten van minimaal één voorstelling. De DJ van de Platenbus maakt het geheel af qua sfeer: tot in de kleine uurtjes klonk er prettige muziek uit de boxen waarop het goed dansen was!

Afbeelding
Afbeelding