Fracties reageren niet op noodkreet

BRUMMEN - Een groep verontruste bewoners van en rond de Zutphensestraat tussen Spoorstaat en Verrij voelt zich genegeerd door de gemeenteraad. Inspreken in het forum, een handtekeningenlijst, posteracties en e-mails aan de fracties leverden niets op. De politiek zwijgt naar de burger en gaat zijn eigen eenzame gang.


"Wat moet een groep verontruste burgers doen om uw aandacht te krijgen? "Met die woorden richt de woordvoerder van de groep Zutphensestraat bewoners zich tot politiek en pers. Woordvoerder Jan-Willem de Jonge is spinnijdig. "Na een petitie te hebben gestart, ingesproken te hebben in het forum, een posteractie bij de huizen en een email oproep aan u als gemeenteraad, blijft het uiterst stil. Van sommigen van u hebben we het bericht ontvangen dat het onderwerp geagendeerd gaat worden in de fractie, maar daar blijft het dan ook bij. Geen vervolg, geen terugkoppeling, geen ingenomen standpunt. Nee, werkelijk niets!"

Oorverdovende stilte

Uit de woorden blijkt dat het vertrouwen in de lokale politici behoorlijk weg is. "Ik vind dit schokkend om te ervaren dat een doorleefd probleem van veel burgers, in deze van de Zutphensestraat, zo door u genegeerd wordt. Moet er dan eerst nog meer commotie komen door de pers erbij te halen; niet alleen voor het onderwerp, maar ook voor de oorverdovende stilte van uw zijde?"

Notitie Hotspots Mobiliteit

Vanuit de politiek klinkt er een totaal ander geluid. Fractieleider van Democratisch Brummen Mame Douma zegt "Ik heb persoonlijk een mail gestuurd naar alle ondertekenaars met een oproep om eens bij elkaar te komen voor een gesprek." Hierop kreeg hij geen enkele reactie. Douma heeft op korte termijn een gesprek met De Jonge op de planning. VVD voorvrouw Carla Wijnhoven geeft aan dat het haar niet is ontgaan. "Er komt echter een notitie Hotspots Mobiliteit met een inhoudelijke onderbouwing. Dat gaat over alle verkeerskundige knelpunten in de gemeente Brummen." Fractie voorzitter Harold Raben van D'66 meldt "D66 heeft naar aanleiding van o.a. de situatie aan de Zutphensestraat het college verzocht actie te ondernemen en haar bevindingen te rapporteren aan inwoners en raad."

Mea-culpa

Hennie Beelen, de fractie-leidster van Groen Links beaamt dat ze de communicatie met de bewoners wat hebben laten versloffen. "Hier past alleen een 'mea-culpa'. We waren veel te druk, dat is geen goed excuus maar wel de werkelijkheid. Wij hebben intern afgesproken het college met een motie aan te sporen tenminste de 30 km/u zone door te trekken tot de rotonde."


Hongerpotjes

BRUMMEN - Opbrengst Hongerpotjes juni bedroeg €1004,30 (Tolzicht €53,58). Een uitgebreider verslag kunt u lezen op de website van stichting Hongerpot.