Woningen op schoollocaties een stap dichterbij

BRUMMEN - De bouw van woningen op de voormalige schoollocaties van de Krullevaar (Troelstralaan) en de Oecumenische school (Sperwerstraat) in Brummen is een stap dichterbij gekomen. Het college van burgemeester en wethouders stellen de raad voor de gronden te verkopen aan woningstichting Veluwonen. De verkoop levert bijna een half miljoen euro op, maar veel blijft daar niet van over.

Invulling lege plekken

De gebouwen van de Krullevaar en de Oecumenische school zijn in 2017 gesloopt. De gemeente is al geruime tijd in gesprek met woningstichting Veluwonen om te komen tot woningbouw. Beide locaties hebben op dit moment nog de bestemming "Maatschappelijk". Binnen deze bestemming is woningbouw niet toegestaan.

De kans dat op deze locaties echter nog een school wordt gebouwd is nihil. Met woningbouw vormen de locaties een mooie invulling van de lege plekken in de wijken waarin zij zijn gelegen. Op 18 maart is er een inloopavond geweest voor omwonenden en andere geïnteresseerden. De plannen zijn daar met instemming ontvangen. De nieuwe bestemmingsplannen zijn in voorbereiding.

Sociale woningvoorraad

Op de locatie Krullevaar staan 16 sociale huurwoningen gepland, op de locatie Oecumenische school 5 sociale huurwoningen en 7 koopwoningen. De sociale huurwoningen zijn voornamelijk bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens en voor een klein deel aan gezinswoningen.

Bij de zeven koopwoningen gaat het om drie vrijstaande en vier twee-onder-eenkap woningen. De gemeente verwacht dat door de mix aan type woningen dat de sociale woningvoorraad op peil blijft, terwijl de koopwoningen bijdragen aan een gevarieerde woonwijk en voor doorstroming zorgen.

Opbrengsten in reserve zetten

De opbrengsten van beide locaties komen ten gunste van de nog vast te stellen Grondexploitatie Centrum Brummen. Omdat de grondexploitatie nog niet is vastgesteld, wordt voorgesteld de opbrengsten in een reserve te zetten.