Ook de kinderen vermaakten zich prima!
Ook de kinderen vermaakten zich prima!

Zonnige Natuurdag groot succes!

BROEK: Met meer dan 1500 bezoekers is ook de Natuurdag 2019 weer als een groot succes de boeken in gegaan. Ondanks de wisseling van de locatie (nu bij de Vroolijke Frans, voorheen op landgoed 'Het Leusveld', vlakbij de Knoevenoordstraat) wisten velen de weg te vinden.

De weersvoorspellingen waren er misschien oorzaak van dat het aantal van voorgaande jaren ( meer dan 2000) niet gehaald werden, het zou immers 32 graden worden een strand is hier niet in de buurt. Desondanks was het met name ´s morgens goed druk.

Vooral gezinnen vertoonden zich omdat daar een uitgebreid kinderprogramma voor was. De kinderen gingen vooral los op het ponyrijden en het Robin Hoodbos. Ook boomklimmen kon zich verheugen op een permanente rij belangstellenden. Ondertussen keuvelden de ouders of opa's en oma's over de informatiemarkt van verschillende Natuurorganisaties die er vertegenwoordigd waren.

Het middagprogramma van cultuur door koren en artiesten deed vele mensen op het terrein blijven. Anderen gingen met steeds weer volle huifkarren van Natuurmonumenten richting het Leusveld om de Orchideeën wandeling of de Koetsenrit aldaar te doen. De organisatie was zeer tevreden over het behaalde resultaat en de belangstelling, kortom voor herhaling vatbaar!