Lokale omroepen bundelen de krachten

BRUMMEN/ VOORST - "Twee kunnen meer dan één." Zo eenvoudig verklaart Harry Peters, de nieuwe voorzitter van de lokale omroepen RTV Voorst en RTV Veluwezoom, de samenwerking. "Ook een kleine omroep kost geld. Dus is dit geen bezuinigingsoperatie, maar een opstap naar het nog beter inzetten van financiële middelen."

Zowel RTV Veluwezoom als RTV Voorst zijn actief bezig om de nieuwe lokale omroep vorm te geven. Dat wil zeggen: meer programma's, nog beter afgestemd op overheid, ondernemers, onderwijs en organisaties en natuurlijk de burgers van de gemeenten Eerbeek-Brummen en Voorst. De voorbereiding voor de samenwerking kostte tijd en een aantal stevige gesprekken.

Dat de omroepen nu naar buiten treden heeft alles te maken met de sterk verbeterde technische en programmatische invulling van het luister- en kijkaanbod", aldus Harry Peters. Hij nam het stokje over van Arne Pruijt in Voorst. "Arne heeft zich als voorzitter sterk gemaakt voor samenwerking, voor het nog beter inzetten van financiële middelen en het zoeken naar mogelijkheden om de omroep in te passen in een veranderende wereld van de media. We zijn dus blij dat Arne betrokken wilde blijven bij het ontwikkelen van een moderne samenwerking op mediagebied van de omroepen met de bibliotheken in Voorst en Brummen-Eerbeek.

De samenwerking betekent dat de mogelijkheden om meer te laten horen en zien uit de beide gemeenten wordt vergroot. Willem Pas (RTV Voorst) en Ron Selles (RTV Veluwezoom) zorgen ervoor, dat het aanbod wordt vergroot terwijl de puur lokale programma's blijven. Harry Peters geeft ook aan dat er toenemende aandacht zal uitgaan naar het opleiden van medewerkers. "Voor sommigen is het opstap naar een fantastische hobby die veel voldoening geeft, voor anderen is het een springplank voor de mediawereld. Belangrijk ook dat de de Oecumenische Omroep Voorst mee gaat in de positieve ontwikkelingen. Niemand heeft moeite met die bestuurlijke samenwerking."