Pinksterfestival Brummen: feest voor groot en klein!

BRUMMEN - Het jaarlijkse Pinksterfestival in Brummen wordt weer een mooie happening. Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni is het centrum van het dorp het toneel van theater, kunst en muziek. Voor groot en klein worden tal van activiteiten georganiseerd.

Het feest begint op vrijdag met de TheaterEtappe voor de jeugd. De leerlingen van de basisscholen in Brummen kunnen genieten van speciale voorstellingen in vier theaterwagens die opgesteld staan op het Marktplein. 's Avonds kunnen Brummenaren terecht op het Marktplein voor een hapje en een drankje en is er tussen 20.30 en 00.30 uur live muziek. Het dak gaat eraf met de band 'Anders is het niet'. De feest-, pop, en rockband staat garant voor een gezellige avond met recente muziek, golden oldies, meezingers en medleys. De entree is gratis.

Fietstocht

Op zaterdagmiddag kan er worden gefietst. Vorig jaar stond de fietstocht voor het eerst op het programma van het Pinksterfestival Brummen. Wegens groot succes kan de liefhebber ook dit jaar op de fiets stappen. De tocht voert richting de Veluwezoom. De hoofdroute is ongeveer 40 kilometer lang, de ingekorte versie circa 30 kilometer. Het begin- en het eindpunt van de route is op het Marktplein in Brummen. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig. Aanmelden kan op het Marktplein bij het verkooppunt: de Gazelle fietstent. Deelnemen aan de tocht kost 5 euro per persoon.

Officiële opening

De officiële opening van de 26e editie van het Pinksterfestival Brummen is op zaterdag om 18.45 uur. Burgemeester Alex van Hedel is van plan er evenals vorig jaar weer een spectaculaire act van te maken. Aansluitend treedt de Brummense dorpsdichter Eva op.

Na de officiële opening gaat TheaterLokaal van start. Vanaf 19.15 uur treden lokale artiesten op in de theaterwagens op het Marktplein. In totaal zijn er 24 verschillende voorstellingen. De laatste voorstellingen zijn te zien om 23.15 uur. Daarna kan er tot middernacht worden gedanst op muziek uit de Platenbus.