Jo (87jr) en Toos Bielderman (82jr) met locoburgemeester Peter-Paul Steinweg. Foto: Marion Verhaaf.
Jo (87jr) en Toos Bielderman (82jr) met locoburgemeester Peter-Paul Steinweg. Foto: Marion Verhaaf.

Door: MARION VERHAAF

Jo en Toos Bielderman al 65 jaar
een paar

BRUMMEN/ HALL – Een wandeling door de straten van de stad Zutphen, zo kwamen vroeger de jongens en meiden elkaar tegen. Toos Bloos liep vanaf de Beukerstraat richting de markt met de meiden en Jo liep hen tegemoet met de jongens. Zij bleven aan elkaar hangen, om het verhaal kort te maken.

In 1954 traden zij met elkaar in het huwelijk op 29 mei, in het oude Gemeentehuis van Brummen. Zo stond ook op de originele handgeschreven trouwakte te lezen, die zij kregen overhandigd door locoburgemeester Peter-Paul Steinweg. "Wat mooi," zei mevrouw Bielderman terwijl zij het uitpakte. Vanaf hun huwelijk wonen zij in Brummen, sinds vorig jaar in een seniorenwoning in het centrum van het dorp.

"We kregen 6 kinderen, de oudste en de jongste zijn jongens en wat er tussen zit zijn allemaal meiden. En ze kunnen allemaal goed met elkaar, dat is echt heel mooi," verteld mevrouw Bielderman trots.

Later kwamen daar 6 kleinkinderen bij (4 meisjes en 2 jongens) en 3 achterkleinkinderen. Dit zijn allemaal meisjes en achterkleindochter Isa is vorig jaar op hun trouwdag geboren, dus zij vierde deze dag haar eerste verjaardag.

Hobby's hebben ze niet meer, mevrouw ziet niet meer genoeg om te puzzelen. Meneer gaat er graag op uit op zijn scootmobiel en klungelt in de schuur. Vroeger werkte hij als woningstoffeerder bij Schuit (later Verrij) in Brummen en zij maakte de Julianaschool schoon en samen zorgden zij voor hun kinderen.