Afbeelding

Extra rondleidingen Kasteel Ter Horst

LOENEN – Naast de wekelijkse rondleiding op iedere donderdag om 14.00 uur zijn sinds kort ook de zomerrondleidingen in en om kasteel Ter Horst in Loenen gestart. Iedere maandag kan men, zonder vooraf aanmelding, meedoen met de rondleiding die door gidsen van de stichting Wijnand Hacfort worden verzorgd. Kasteel Ter Horst is een monumentaal gebouw dat tot verbeelding spreekt door zijn bouwstijl uit twee perioden.

Om 10.30 en 14.00 uur vertrekken de groepen vanaf het voorplein bij kasteel Ter Horst. De gids leidt de bezoekers door het kasteel uit 1557 waarin oude kasteelgewelven, de mooie oude keuken, de trouwzaal, bijgebouwen met gerestaureerde schuilkapel. Buiten is een deel van de tuin te zien met boomgaard en Oranjerie. De rondleiding eindigt in het kasteelwinkeltje waar huisgemaakte kasteelproducten te koop zijn.

Vanaf een half uur voor de rondleiding zijn entreekaarten verkrijgbaar bij het kasteelwinkeltje. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij De Loenermark, Bistro De Bron en VVV Eerbeek.