Opnieuw raadsvragen over Sportcafé De Bhoele

BRUMMEN- Met hoeveel omwonenden heeft wethouder Wartena voor de raadsvergadering van 28 maart gesproken over o.a. de geluidsoverlast van Sportcafé De Bhoele? Op die vraag wil Carla Wijnhoven antwoord. Deze week heeft het VVD-raadslid schriftelijke vragen aan de betrokken wethouder gesteld.

In de raadsvergadering eind maart beweerde wethouder Wartena dat ze een bezoek aan de wijk had gebracht en gesprekken met omwonenden had gevoerd. De buurt reageerde vervolgens boos, want ze hadden geen wethouder gezien of gesproken. Het VVD-raadslid wil nu precies weten "wanneer deze gesprekken hebben plaatsgevonden, of dit direct omwonenden waren en wat daar exact uitgekomen is."

Ook wil mevrouw Wijnhoven weten of de gemeente op de hoogte is van klachten die bij de politie zijn gemeld over een evenement van afgelopen zaterdag. Toen organiseerde Sportcafé De Bhoele een concert door de coverband 'This is Beethoven'. Omwonenden verklaarden dat het wel leek of de band buiten stond stond te spelen.

De politie bevestigt dat er een klacht is geweest en dat na overleg met de organisator het geluid zachter is gezet. Ook op twitter wordt het geluid gemeld. "Begrijp het helemaal als omwonenden van de Bhoele Eerbeek klagen over geluidsoverlast. In de Lombok is de muziek ook te horen," schreef Truus uit Eerbeek zaterdagavond.

"Is er ook een geluidsmeting uitgevoerd," vraag het VVD-raadslid, "en zo ja, wat heeft deze meting opgeleverd?"


Mooie prestaties voor Lieke en Jade van Sparta Brummen

BRUMMEN - Op 11 mei stonden Lieke Smit en Jade Piechnick van Sparta Brummen in de regiofinale van de 5de divisie in Ede.

Hiervoor hebben zich van verschillende turnverenigingen uit de regio de beste meisjes gekwalificeerd. Lieke behaalde een prachtige 4de plaats, op slechts 0,10 punt van de nummer 3. Jade werd op haar niveau knap 16de . Beide meisjes waren trots dat ze mee mochten doen en tevreden over de behaalde resultaten.